Aku mulakan semula…

22 04 2009
xmrsmtaiping8286

Md. Azmi

Bagaimanakan ku mula, dan apakah kata-kata, yang indah untuk kuabadikan… tu lah dia bait-bait indah lagu Suatu Masa dari M. Nasir yang aku tuju khas buat weblog baruku ni…. Just nak inform, aku kena mula sekali lagi weblog ni. Dulu aku ada buat di domain Roudhah, tapi domain tu dah kena kensel… ahaks. Bukan pasal tak berduit, tapi pasal aku tak mampu nak menten contain Roudhah. Member aku yang rajin menyumbang maklumat perihal agama tu dah tak nak teruskan usaha tu… hehe, nak harap aku memang payah lah, cetek ilmu agama ni… so terpaksa ler jadikan bahan sejarah. Tapi aku akan cuba untuk pindahkan kandungan arkib tu ke actorg, tupun kalau dapat access database @mesrahosting tu…

Untuk weblog ni, aku akan guna pendekatan yang sama cam sebelum ni… ada 6 kategori yang mewakili area of life yang aku rasa penting untuk aku seimbangkan iaitu:: Family & Home; Financial & Career; Mental & Educational; Physical & Health; Social & Cultural; dan Spiritual & Ethical.

Harapan aku untuk weblog ni supaya terus hidup walaupun kandungannya mungkin tak dapat update selalu… hahaha, biasalah tu. Aku pilih wordpress.com –

  1. coz aku pernah guna skrip wordpress untuk weblog lama aku yang terkubur bersama Roudhah.Net tu;
  2. coz free beb… hehe;
  3. coz tak larat aku nak update skrip selalu. kalau pakai domain wordpress, diorang akan uruskan updating tu.. kewl.

Suatu Masa – M. Nasir

M. Nasir

M. Nasir

Bagaimanakan ku mula
Dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan… Read More
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku

Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
Mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukan

Berhelai-helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua
Dan ku buangkan
Jauh dari pandangan

Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku

Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara
Kepadanya

Warna-warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Entahkan kau rasakan
Apa yang aku rasa
Atau kau tak endah

Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suciku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: