TM R&D Breakthrough 2009

23 04 2009

Semalam telah diadakan satu majlis rasmi di TM R&D – Breakthrough 2009. Aku ambik kesempatan jugak nak tunjuk apa yang group x-CPE dah buat tahun lepas :: CONAN 2.

TM R&D Breakthrough 2009

TM R&D Breakthrough 2009

Tahun lalu, kitaorang tak join xtvt ni… merajuk lah kunun… hehe, taklah. Bukan merajuk, tapi takder menda nak tunjuk. So, tahun ni kena bayar utang, CONAN 2 jadik taruhan masuk dalam kategori EE (Electrical & Electronics). Tak banyak penyertaan dalam kategori EE ni, so ada harapan😉 .

Berpeluh gaklah present projek ni kat judges & potential vendors yang nak bawak produk ni ke komersil. Tapi puas hati. At least, 1 langkah dah diambil untuk mempromosikan hasil kerja tangan kami x-CPE. Daripada feedback yang kami dapat, rasanya ada potensi CONAN 2 ni untuk pasaran luar Malaysia… yup, mana tahu boleh lahirkan techopreneur terkemuka hasil CONAN 2 kan… hehe, tinggi cita2ku.

Majlis berlangsung sampai ke petang… sekitar 5:30 diumumkan pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan… Bila kategori EE diumumkan, aku dah stand-by dah. Bila diumumkan dapat tempat ke-3, hahaha dah agak dah. Dapatlah pingat gangsa🙂. ‘Kejayaan’ tu aku kongsi dengan sahabat yang lain. Tapi kami heppi sangat sebab menang yang dijangka, dan yang bagusnya tak dapat no 2 atau 1. Pasal kalau gold & silver, kena jadik wakil R&D untuk ITEX. hehe, letih ooo… minda kena prepare kalau nak masuk ITEX (pernah gak masuk sebelum ni… lama dulu. Dapat gak medal). Tapi skang ni, semangat ada kurang sikit… maybe pasal dah tua kot.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: