Hybrid Converter

28 04 2009

Meeting @HQ pagi tadi… fruitfull discussion. Yang sebenarnya aku & geng dah start job technically awal dulu. Saja tak nak bagitau pihak commercial/marketing. Kena kasik jalan dulu baru bagitau. Karang telur tak kuor lagi, dah riuh 1 kampung… hehe apa cer???

Ni dah sampai tahap komersil, so aku kena invite gaklah diorg, discuss camner nak market dan komersilkan alat ni. Technically alat ni kita panggil Full Duplex 2 to 4 Wire Hybrid Converter. Kami design pasal nak cater TM requirements nak migrate semua DA Circuit (9.6kbps leased line) ke sistem lain. Ada ura-ura nak pakai Hotline sebagai alternatif, so kitaorg diarahkan untuk design alat CPE yang sesuai. Cabaran kitaorg masa nak buat menda ni – time; & kos rendah. POC dah dijalankan dan success nampaknya.

Model FD-2/4HC

Model FD-2/4HC

Dari feedback dari customer, kemungkinan alat yang sama boleh implement kat data juga instead of SPC… mmm, peluang ni. So, dalam masa terdekat HQ akan panggil untuk test alat ni untuk data cct.

Dari segi kuantiti, mungkin tak sampai juta unit, tapi masih memberangsangkan. Cuma aku cuak pasal timing. Boleh ke kitaorg meet dateline??? Field trial dalam 25 sites nak latest by 18 Mei 2009… mak aiii. Terkencit gak nak siapkan ni… hehe. Grup komersil tengah struggle tu… Toce-toce! Hope buleh bantu korang capai KPI 2009 ni & hope gak, jangan lupakan kami cooly2 ni😉


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: