Read Malaysia ’09 International Book Fair

30 05 2009

Pagi tadi, aku, wife dan anak sulung Fiqah, gi Mines International Exhibition Convention Centre… ada Read Malaysia ’09 International Book Fair. Pameran kali ni taklah happening sangat cam International Book Fair yang bulan Mei punyer tu, yang dibuat di PWTC. Tapi, oklah jugak. Banyak gak buku & yang best nyer taklah crowded sangat. Kira boleh bernafas lah.

Read Malaysia 2009 International Book Fair

Read Malaysia 2009 International Book Fair

Indahnya Hidup Bersyariat

Indahnya Hidup Bersyariat

Orang tak berapa pack sangat, so banyak masa untuk aku preview buku2 yang aku minat. Dapat gak aku sambar 1 buku ni yang aku rasa semer ahli keluarga aku boleh join baca – Indahnya Hidup Bersyariat oleh Dato’ Ismail Kamus. Susunannya, bahasa yang diguna, gambar2 berwarna… mmm, kira nak baca tak ngantuk dan mudah faham. Bak kata penerbit – Telaga Biru:

Isi buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah.

Fiqah pulak, beli novel tulisan Ain Maisarah… kebetulan penulis tu ada kat situ, so ambik kesempatanlah bergambar & ambik otograf sekali…

Fiqah & Ain Maisarah

Fiqah & Ain Maisarah

Ada gak aku tengok 1 buku ni… berkenan gak nak beli, tapi nantilah… kalau ada rezeki aku sambar buku tu nanti – buku pasal kerohanian tajuknya:

Wasiat Syeikh Abdul Qadir Jailani


Actions

Information

2 responses

3 06 2009
Wafflehour

Hello, Wafflehour selling Crispy Waffle, Tasty Hotdog, Sweet Corn and any other products. Please come to visit our READ MALAYSIA food corner. Visit our website, wwww.wafflehour.com for more information.

5 11 2009
Dea

Aku suka sekali Raihan.Aku mW minta fotonya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: