CONAN 2 Put On Trial – Remote Reset

18 06 2009

Pagi tadi aku pi site @7-11 USJ 11… buat installation & commissioning Proof Of Concept cum field trial CONAN 2 Remote Reset functionality.

CONAN 2@7-11 USJ 11

CONAN 2@7-11 USJ 11

Ni adalah salah 1 spin-off product yang dihasilkan dari platform CONAN Monitoring System… kewl. Dah test OK tadi, boleh buat remote reset communication equipment tanpa perlu pergi ke site… Untuk service provider pulak yang bagusnya tak perlu hantar orang ke site semata2 nak reset equipment cam modem atau router, seterusnya jimatkan kos operasi mereka.

CONAN 2 Remote Reset

CONAN 2 Remote Reset

Diorang plan nak tinggalkan alat ni selama 1 bulan kat situ sebagai field trial tengok system stability & durability. Prototype ni ok fungsinya, tapi part kestabilan tu belum teruji, lagi2 kalau nak sampai ke level production. So, kira OK gak kalau ada kes macam ni…

Aku sebenarnya harap sangat CONAN 2 sampai ke tahap komersil. Banyak dah spin-off POC, tapi buat masa ni belum ada order dari pelanggan. Kalau yang ni berjaya, at least ada sumbangan aku untuk negara…


Actions

Information

One response

20 06 2009
kittilia

what… language… is this….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: