Transformers: Revenge of the Fallen

12 07 2009

Lepas 3 minggu tayangan, baru hari ni kitaorg berjaya nonton movie ni… ramai tol orang nak tengok. Nasib baik buleh booking / pay online.

Awal pagi lagi kitaorg dah bertolak ke Bukit Tinggi, Klang. Bersantai @TGV kat situ. Show kol 10.30 am. Suspens gak. Almaklum lerrr, musim H1N1 ni kan. Doa jer lah, jangan sampai terkena penyakit ni…

Transformers – citer fiksyen sains, sci-fi, kisah robot perang sama sendiri Autobots & Decepticons… arahan Michael Bay dan Steven Spielberg sebagai penerbit eksekutif… sequel citer Transformers 2007.

Transformers

Transformers

Yang tak bestnya, seperti biasalah, kalau Steven Spielberg punyer filim, mesti propaganda yahudi diselitkan. Sama cam filim2 dia sebelum ni… cam Schindler’s List.

Banyak2 watak Autobots, Bumblebee paling kitaorg suker… Bee ni kelakar pun yer, serius pun ada. Babak paling suker masa dia sedey bila kawan manusia dia Sam nak pi kolej, menangis kuor air mata… kehkehkeh. Pastu tu sak jeles lagi masa awek dok ngorat Sam sambil naik dia (masa transform jadik kereta)…

Bumblebee

Bumblebee

Watak Decepticons yang paling aku tak suker – Starscream. Geng baik ngan Megatron. Dia ni kiranya Decepticon Air Commander, Motto dia “Conquest is made of the ashes of one’s enemies”. Paling aku menyampah ngan dia ni, kalau agak nak kalah dia, cepat2 cabut lari… apa punyer penyangak lah dia ni…

Starscream

Starscream

Our next project — Harry Potter & the Half-Blood Prince… tak sabar je rasa😉


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: